Fractievoorzitter VVD-HEILOO

Liberaal, classicus, onderwijsman, familieman, filatelist.

2. Waarom ben je raadslid?

Ik vind het belangrijk om mee te denken over Heiloo. Ook wil ik graag nieuws vernemen over mijn omgeving. Sommige inwoners hebben moeite met het vinden van de juiste weg bij de gemeente. Dan help ik hen.

3. Wat wil je de komende periode voor Heiloo bereiken? 

Dat de afslag A9 er komt, zodat er minder files ontstaan op de Kennemerstraatweg. Verder dat er betaalbare woningen gebouwd gaan worden in de Zandzoom en andere mogelijke locaties. We maken nu deel uit van de BUCH. Binnenkort nemen wij belangrijke beslissingen over de toekomst van de BUCH en dus ook van Heiloo. Uitgangspunt hierbij is dat we kijken naar wat het beste is voor Heiloo.

4. Wat doe je naast je raadlidmaatschap?

Ik ben tot mijn pensioen schoolleider van gymnasia geweest (o.a. conrector in Amersfoort en rector van het Murmellius Gymnasium). Door het lerarentekort geef ik nu 3 dagen per week Grieks en Latijn aan het Murmellius.

5. Heb je al een bijzonder moment in de raad meegemaakt?

Dan moet ik denken aan hoe ik twee keer voorzitter van de vertrouwenscommissie was en wij in goede samenwerking de nieuwe burgemeester hebben gevonden voor Heiloo, zowel 19 jaar geleden met Hans Romeyn als 3 jaar geleden met Mascha ten Bruggencate.

Daarnaast hebben wij vorig jaar groepen 8 van basisscholen in Heiloo als gast gehad. Zij mochten een uur lang gemeenteraad ‘spelen’ en na afloop konden zij ons ook vragen stellen (“Woont U hier in dit gebouw?”). Dat was heel inspirerend voor alle partijen. Ik hoop dat hierdoor bij veel kinderen de interesse voor de politiek gewekt is.

6. Wat wil je nog verder delen met de inwoners van Heiloo?

De meeste inwoners denken misschien slechts een keer in de vier jaar, namelijk bij de gemeenteraadsverkiezingen, aan de gemeenteraad. Maar we zijn elke week bezig om Heiloo mooier en beter te maken. Ik roep iedereen op om dat van nabij mee te maken en eens op de publieke tribune een vergadering bij te wonen.