Realisme en daadkracht - het kan!

Realisme en daadkracht- het kan!

Sinds 2018 zet ik mij voor de VVD in de gemeenteraad in voor het publiek belang, en ja natuurlijk; bekeken door een Liberale bril. Ik heb mij tot nu toe met veel plezier en toewijding ingezet voor bouwen in Heiloo, de afslag A9, groenbeleid, het grondstoffenplan, het geluidscherm langs het spoor en nu de geluid-energiewal langs de A9 en de aanpak van overlast vanwege Schiphol.

In de raad verschillen we soms van mening, en soms ook niet. Debat mag er zijn. Voor mij telt het resultaat voor u als burger van Heiloo. Voor mij is   een aantal beginselen dan van belang:

Vrijheid. Die is niet à la Baudet absoluut, maar meer een evenwicht tussen belangen. De overheid moet ervoor zorgen dat iedereen zoveel mogelijk vrijheid geniet. Dus niet teveel betuttelende regels! Of het nu gaat om bouwen, verkeer of vuurwerk afsteken.

Verantwoordelijkheid. We nemen ieder onze verantwoordelijkheid. Voor mij betekent het dat we de woningnood niet links laten liggen. De bouwplannen in Zandzoom en op de vele inbreilocaties moeten snel gaan leiden tot meer woningen. De huidige verkeersdrukte maakt een afslag A9 broodnodig. En geluidsoverlast door trein, auto of vliegtuig pakken we aan. De plannen liggen er. Nogmaals spijkers op laag water zoeken heeft dan geen zin. Ik pas daarvoor. Nu doorzetten.

Verdraagzaamheid. Onverdraagzaamheid is een heilloze weg. Juist nu in tijden van Corona merk ik hoe onbegrensde, anonieme schadelijke uitingen via de sociale media onze maatschappij onder druk zetten.

Sociale rechtvaardigheid. Ik vind dat je een ieder in staat moet stellen om zich te ontplooien. Eigenlijk is dat pas echt sociaal. Mensen die niet, of in mindere mate ergens toe in staat zijn help je. Niet door ze zwak of inactief te houden, maar door ze zelfredzaam te laten zijn. Ook in Heiloo pleiten wij ervoor dat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen. Niet meedoen leidt tot onverdraagzaamheid, eenzaamheid en ellende.

Realisme. U zult mij en andere Liberalen geen fantastische, excentrieke vergezichten zien beloven. Een Heiloo waar iedereen fietst vanuit zijn eigen vrijstaande woning, waar zeldzame flora en fauna tot aan de Witte Kerk groeit en bloeit, waar de OZB de laagste is van het land en waar elke vereniging torenhoge subsidies aan kan vragen. Als het onwaarschijnlijk lijkt, is het dat waarschijnlijk ook. Ik blijf daarbij liever samen met u, met beide benen op de grond staan.

Arjen Vroegop, Raadslid VV Heiloo