Bericht vanuit de fractie nav opstappen wethouder Dellemijn en uittreden Heiloo2000 uit coalitie

U heeft gisteravond wellicht via social media of vandaag via het Noord-Hollands Dagblad vernomen dat wethouder Fred Dellemijn is opgestapt en dat Heiloo 2000 uit de coalitie is getreden. Na 2,5 jaar is de coalitie met als leidend thema “Met elkaar” op een kruispunt gekomen. Het coalitieprogramma ligt daarmee niet op de brandstapel; de samenwerking met CDA is goed. Daarnaast heeft Heiloo2000 ook aangegeven de coalitie te willen blijven steunen. Daar gaan we dan ook vanuit. Een minderheidscoalitie is echter niet haalbaar als er geen zicht op is waar andere partijen voor staan en waar dat aansluit op het coalitieprogramma of beter: het VVD verkiezingsprogramma. Dat is immers de opdracht die alle kiezers uit Heiloo ons gegeven hebben.

 

Voor de fractie is het van belang nu verantwoordelijkheid te nemen. Er zijn teveel belangrijke thema’s die we nu niet op zijn beloop kunnen laten. Bijvoorbeeld: goede behandeling en afronding van het project van de afslag A9, de woningbouwopgave in zowel Zandzoom als de inbrei-locaties, de energietransitie en de RES, de invloed van de Corona pandemie op het welzijn van de inwoners, de gemeentelijke- en overheidsfinanciën en het voortbestaan van onze geliefde voorzieningen, de beheersbaarheid van de kosten van de jeugdzorg en de toekomst van de samenwerking binnen de BUCH.

 

Daarom zal de VVD-fractie vrijdag aanstaande in gesprek gaan met alle fracties om in beeld te krijgen hoe we vanaf hier verder kunnen. We houden u op de hoogte. Als u vragen heeft weet u ons te bereiken. 

 

Met liberale groet,

René van Splunteren, Jaap Doorgeest, Brenda Bruin, Arjen Vroegop

Fractie VVD Heiloo