Spoorwegondergang

DE VVD HEILOO IS BLIJ MET DE SPOORWEGONDERDOORGANG

Het huidige college heeft al in de vorige zittingsperiode contact gelegd met Prorail om sluimerende afspraken rond de aanleg van een spoorwegonderdoorgang te activeren. Daarna was nog een lange weg te gaan maar ons geduld is beloond! De spoorwegonderdoorgang bij de Vennewatersweg gaat op 20 mei open! Een geweldige prestatie in deze moeilijke tijden en geheel binnen de planning.


Daarmee wordt tegelijkertijd een periode van 13 maanden verkeersoverlast voor heel wat mensen in Heiloo afgesloten. De onderdoorgang is onderdeel van het Verkeersplan Heiloo waarbij het oost-westverkeer zoveel mogelijk van deze onderdoorgang gebruikt zal maken. Als in de naaste toekomst door het beoogde hoog frequent spoor de resterende overgangen langer gesloten zullen zijn, kan het verkeer hier gewoon doorrijden. Dat komt zowel de bereikbaarheid als de leefbaarheid van Heiloo ten goede. In veel delen van Heiloo keert de rust weer terug en kunnen kinderen weer spelen op straat.

De VVD Heiloo dankt prorail, de aannemers en de betrokken ambtenaren van de gemeente Heiloo voor de voortgang tijdens de bouw en de wijze waarop de bewoners geïnformeerd zijn.