Dhr. René van Splunteren

Over mij:

In Zaandam ben ik geboren en getogen. Ik heb daar de lagere en middelbare school doorlopen en ben daarna gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Omdat mijn ouders een eigen (bakkers)zaak hadden, ben ik toen niet verhuisd om mij in het studentenleven te storten, maar ben steeds blijven meewerken in de bakkerij. Dat betekende ’s morgens langs de deuren iedereen voorzien van brood, koek, gebak en andere zaken en ’s middags en ’s avonds studeren. Op die manier krijg je van jongs af aan al veel mee: open staan voor de wensen van klanten en door weer en wind aan het werk gaan; zeuren heeft geen zin, het werk moet gedaan worden.
Na mijn studie Grieks en Latijn ben ik eerst leraar geworden en daarna conrector in Den Haag. Mijn hart lag echter altijd in Noord Holland en in 1997 kon ik weer terugkeren naar het weidse landschap van Noord Kennemerland en werd ik rector van het Murmellius Gymnasium te Alkmaar. Na kort in Alkmaar Noord gewoond te hebben bracht de liefde mij naar Heiloo, waar ik in 1999 ben gaan wonen.

In 2005 heb ik korte tijd gewerkt bij een werving- en selectiebureau voor overheidspersoneel, maar het onderwijsbloed bleef bruisen en in 2006 ben ik conrector van het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium in Amersfoort geworden. Ruim 15 jaar ben ik dagelijks op en neer gereisd naar Amersfoort totdat ik in juli 2021 met pensioen gegaan ben. Het lerarentekort is echter ook bij Latijn en Grieks zo groot, dat ik op verzoek van de rector van het Murmellius Gymnasium in september 2021 meteen weer ben gaan lesgeven. Zo combineer ik nu een aantal dagen in de week lesgeven met het werk in de gemeenteraad van Heiloo, waarin ik sinds 2002 actief ben als fractievoorzitter. Op deze manier wil ik graag – ook in de komende jaren – mijn steentje bijdragen aan het welzijn en de voorspoedige toekomst van ons groene dorp, waarin het zeer plezierig is om te wonen en te winkelen.

In het weekend ben ik regelmatig langs de velden te vinden, soms bij AZ, maar meestal of bij Die Haghe, waar mijn oudste zoon keeper is, of bij het american footballteam ‘Leiden Lightnings’, waar mijn oudste en jongste zoon spelen. Naast een lieve echtgenote heb ik drie zonen, twee kleindochters en twee kleinzonen.

Daarnaast heb ik als hobby’s: lezen (mijn leesclub komt elke 6 weken bijeen en dat al sinds 1994), het verzamelen van postzegels en reizen, liefst naar landen in het Middellandse Zeegebied. 


Politieke motivatie:

volgt nog