Generaal kinderpardon

Vooropgesteld: VVD Heiloo vindt dit een zaak van de regering. Ons inziens is het belangrijk om de procedures zo kort mogelijk te maken en bezwaren in het land van herkomst te laten afwachten. Individuele beoordeling van deze dossiers blijft noodzakelijk.

De verantwoordelijkheid van de ouders wordt in dit verhaal vergeten. Er is beleid, politiek en kinderen; altijd een pijnlijke combinatie. 

Als ouders hun kinderen hier houden terwijl ze eigenlijk weg moeten en uitgewezen zijn en de rechter zegt het is niet onveilig genoeg in het land van herkomst, dan moet je daar wel naar luisteren.

Maar als ouders de Nederlandse regels en de Nederlandse rechtspraak negeren en hun kinderen hier in Nederland laten opgroeien, dan wordt het extra pijnlijk als ze alsnog terug moeten. Maar het is ook oneerlijk tegenover de mensen die wel terug zijn gegaan naar het land van herkomst. En als we een generaal kinderpardon toestaan, dan gaat er tegelijkertijd een signaal uit naar nieuwe ouders om ook de regels en wetgeving te gaan negeren en hun kinderen ook proberen zo lang mogelijk hier te laten blijven. 

Kortom: Hoe vriendelijk deze motie ook klinkt, VVD Heiloo stemt tegen deze motie.